>Waarom bellen

WAAROM ZE MIJ BELLEN

Ik ben Maartwerk. Mijn bedrijf bestaat uit 1 persoon: Maarten van den Burg, bedrijfseconoom en register controller. Ik heb geen secretaresse, geen sales-afdeling en geen ‘junior’ als hulpje.  Toch loods ik al jarenlang MKB-bedrijven langs financiële vraagstukken. Hoe dat kan? Gewoon, door goed werk te leveren. Blijkbaar is dat iets bijzonders. Ik zal het proberen uit te leggen.

Ik bestudeer rapportages en verslagen. Ik reken cijfers door. Maar anders. Ik jongleer met getallen en verhoudingscijfers. Dat is de helft van het werk. Ik praat en luister naar de mensen, van hoog tot laag. Ik hoor wat er speelt achter de cijfers. Het draait uiteindelijk om de combinatie van cijfers en (gedrag van) mensen.

Is dat alles? Nee. Wat ook helpt is bijna 30 jaar ervaring. Ben ik daarom te oud voor een werkvloer? Zeker niet. Ik doe wat ik leuk vind. Analyseren, rekenen, praten, vragen stellen en empathisch luisteren. Dat houdt me jong en scherp. Lichamelijk en geestelijk. Veel sporten ook trouwens. Ik ben behoorlijk fit. Sporten staalt bovendien de wilskracht.

Ik kom na enkele dagen met een verbeterplan. Geen pocket-roman met flowcharts en ‘open deuren’ om je lades mee te vullen. Een plan met bevindingen, oorzaken en oplossingsrichtingen. Mijn laatste slide eindigt altijd met ‘decisions to make...’. Die besluiten nemen we samen. En dan aan de slag.

Waarom werkt mijn aanpak? Dat zit zo: Alles wat ik vertel wordt vergeten. Alles wat ik laat zien wordt misschien onthouden. Pas als ik mensen betrek wordt het echt begrepen. Dat is mijn doel. Met een goed verhaal trek je alleen even de aandacht. Ik luister naar de mensen en hun ideeën en oplossingen. Ik betrek ze bij de noodzakelijke verandering(en) en verbetering(en). Zonder hun betrokkenheid en medewerking krijg je namelijk niks gedaan.

Een lang verhaal kort: ik maak een uitvoerbaar plan dat iedereen begrijpt. En dat gaat leven. Daarna voer ik het plan uit of ik begeleid het. Een praktische aanpak. Daarvoor bellen klanten mij. Dat kunt u ook doen.

Bel 06-51 21 51 91. Je krijgt mij aan de lijn. Ik heb namelijk geen sales-afdeling. 

Of druk gewoon op de groene knop hieronder.

Wilt u meer weten?

 

 

Invouwen